En nærmere titt på kabel vs. 5G fast trådløs

Vil 5G og mellombåndsspektrum gi AT&T, Verizon og T-Mobile muligheten til å utfordre landets kabelinternettleverandører direkte med sine egne bredbåndstilbud i hjemmet?

Et full hals, rungende svar ser ut til å være: "Vel, egentlig ikke. I hvert fall ikke akkurat nå."

Ta i betraktning:

T-Mobile sa i forrige uke at de forventer å få mellom 7 millioner og 8 millioner faste trådløse Internett-kunder i løpet av de neste fem årene på tvers av både landlige og urbane steder.Selv om det er dramatisk høyere enn de rundt 3 millioner kundene som tidligere var spådd av finansanalytikerne i Sanford C. Bernstein & Co. over den grove tidsrammen, er det også under estimatene T-Mobile ga i 2018, da de sa at det ville tjene 9,5 millioner kunder innenfor den generelle perioden.Dessuten inkluderte ikke T-Mobiles opprinnelige, større mål de 10 milliarder dollar i C-båndspekteret operatøren nylig kjøpte – det gjør operatørens nye, mindre mål.Dette betyr at etter å ha gjennomført en LTE-pilot for fast trådløs med rundt 100 000 kunder, skaffet T-Mobile både mer spektrum og senket også forventningene til fast trådløst nettverk.

Verizon sa opprinnelig at det ville dekke opptil 30 millioner husstander med det faste trådløse Internett-tilbudet det lanserte i 2018, antagelig på millimeterbølge (mmWave) spektrumbeholdning.I forrige uke hevet operatøren det dekningsmålet til 50 millioner innen 2024 på tvers av landlige og urbane områder, men sa at bare rundt 2 millioner av disse boligene vil bli dekket av mmWave.Resten vil sannsynligvis hovedsakelig dekkes av Verizons C-båndspekterbeholdning.Videre sa Verizon at de forventer at inntektene fra tjenesten vil være rundt 1 milliard dollar innen 2023, et tall finansanalytikerne hos Sanford C. Bernstein & Co. sa tilsier bare 1,5 millioner abonnenter.

AT&T tilbød imidlertid kanskje de mest fordømmende kommentarene av alle."Når du distribuerer trådløst for å løse fiberlignende tjenester i et tett miljø, har du ikke kapasiteten," sa AT&T nettverkssjef Jeff McElfresh til Marketplace, og la merke til at situasjonen kan være annerledes i landlige områder.Dette er fra et selskap som allerede dekker 1,1 millioner landlige steder med faste trådløse tjenester og følger nøye med på bruken av bredbånd i hjemmet på fibernettet sitt.(Selv om det er verdt å merke seg at AT&T følger både Verizon og T-Mobile i overordnet spektrumeierskap og C-bånds utbyggingsmål.)

Nasjonens kabelselskaper er utvilsomt fornøyde med all denne faste trådløse vaffelen.Faktisk tilbød Charter Communications CEO Tom Rutledge noen forutseende kommentarer på en nylig investorbegivenhet, ifølge New Street-analytikerne, da han erkjente at du kan få en virksomhet til å fungere i fast trådløs.Han sa imidlertid at du må kaste en enorm mengde kapital og spekter på problemet med tanke på at du vil få de samme inntektene (rundt $50 per måned) fra en smarttelefonkunde som bruker 10 GB per måned som du ville fått fra en hjemmebredbåndskunde. bruker rundt 700 GB per måned.

Disse tallene stemmer omtrent med nyere estimater.For eksempel rapporterte Ericsson at nordamerikanske smarttelefonbrukere i gjennomsnitt forbrukte rundt 12 GB data per måned i løpet av 2020. Separat fant OpenVaults studie av brukere av bredbånd i hjemmet at gjennomsnittlig bruk toppet 482,6 GB per måned i fjerde kvartal 2020, opp fra 344 GB i kvartalet året før.

Til syvende og sist er spørsmålet om du ser det faste trådløse Internett-glasset som halvfullt eller halvtomt.I halvfull visning bruker Verizon, AT&T og T-Mobile alle teknologien for å ekspandere inn i et nytt marked og få inntekter de ellers ikke ville hatt.Og potensielt kan de over tid utvide sine faste trådløse ambisjoner etter hvert som teknologiene forbedres og nytt spektrum kommer på markedet.

Men i den halvtomme visningen har du en trio av operatører som har jobbet med dette temaet i mer enn et tiår, og så langt har nesten ingenting å vise til, bortsett fra en nesten konstant strøm av forskjøvede målstolper.

Det er klart at faste trådløse Internett-tjenester har sin plass – tross alt bruker nesten 7 millioner amerikanere teknologien i dag, for det meste på landsbygda – men kommer det til å holde slike som Comcast og Charter oppe om natten?Ikke egentlig.I hvert fall ikke akkurat nå.


Innleggstid: Apr-02-2021